ISLAND - POZNAVACÍ ZÁJEZD

Dojmy z poznávací dovolené po Islandu 12. - 17.7.2016

Krásné pondělí,

konečně jsem se dostala k tomu, abych Vám v klidu napsala. Musím Vám poděkovat za zorganizování fajn dovolené. Island je opravdu zajímavý a dost jiný, než na co jsme zvyklí z Evropy.
Hlavně jste nám to moc hezky vymyslela – ubytování byli super, snídaně luxusní. Jen poslední hotel (v geotermální oblasti) – sice na to v koupelně upozorňovali, vodu brali z těch pramenů a bylo to jako se sprchovat ve zkažených vejcích (síra), ale to je detail. No vodu na pití jsme si tam nenabrali:-D.
Auto OK, trochu jsem měla strach, že nám budou účtovat něco za špinavé auto. Díky místním silnicím a počasí, bylo auto zvenku špinavé a vrstva prachu na prazích, když se otevřely dveřeJ Už se nedivím, proč mají zapůjčení auta tak drahé. Ale ono je tam všechno extrémně drahéL…asi poprvé v životě jsem trochu litovala, že jsme si nevzali nějaké jídlo z domova….:-D. Oproti Čechám je vše tak 4 násobně dražší, díky bohu že ne benzín:-D. Ještě s tím autem nás trochu zasekli, protože po nás chtěli nějak 650 Eur, po předložení voucheru. Ale byla jsem si jistá, že máme mít zaplaceno…takže cca 30min obvolávali telefonem, kdoví koho, a nakonec to prošloJ.
Takže z prvního dne nám nezbylo skoro nic, protože jsem celé letadlo čekali 1,5 hodiny, než vyjela naše zavazadlaL. A my ještě o cca 10min déle, protože nám je hodili do výlezu nerozměrová zavazadla. Ale alespoň nás nepřekvapilo, když nás paní na přepážce při odletu poslala s našimi batohy někam na druhou stranu letiště, kam máme dát zavazadlaJ…prostě první den byl trochu krizový – trochu víc, viz naše cesta do Prahy, která místo obvyklých max 2,5 hodiny, trvala hodiny 4L. Nedokážete si představit naší beznaděj a totální rozloučení se s Islandem v Praze na Letné, před uzavřenou Korunovační ulicí, kam nás neustále „táhla navigace“. No strašný pocit, nechci již nikdy zažít…
Počasí nám docela také vyšlo, zmokli jsme snad jen jednou. První a poslední den svítilo dokonce i sluníčko a bylo cca 17 – 18°C.

Aktuálně mě nenapadají další zážitky, ale třeba časem si ještě vzpomenu.
J.K.

01. srpen, 2016