MALEDIVY

Maledivy již dávnou nejsou jen pro zamilované páry na svatební cestě. Aktivity nejsou již jen provozování vodních sportů, potápení a lenošení v houpací síti na pláži.

Maledivy si staly místem pro všechny možné oslavy. Mladí studenti zde slaví zakončení bakalářského studia, kdy přiletí na víkend se svými přáteli nebo oslava životního jubilea s nejbližší rodinou. Je zde také jednoduché zorganizovat celou svatbu, kdy máte celý ostrov jen pro sebe. Mnoho ostrovů začalo vydělávat na skupinových oslavách a nabízí víc než jen romantické večeře na pláži pro dva. Mezi některá nové zařízení hotelů na Maledivách patří venkovní kina, vinotéky vyhrazené pro soukromé oslavy, několik restaurací, soukromé vily pro větší skupiny a mnohem, mnohem víc.

Gili Lankanfushi na Male atolu, nabízí aktivity kolem kulinářského zážitku jako jsou kurzy vaření, výroba sushi, degustace vína a čokolády a barmanské kurzy, kde se naučíte a ochutnáte nejeden koktejl.

Amilla Fushi na Baa atolu nabízí velký výběr aktivit včetně lázeňských terapií každý den vašeho pobytu a state-of-the-art fitness centrum.

Co takové letní kino na písku na plátěné židly ve tvaru fazole nebo tašky a nóbl venkovním nábytkem se uměleckým podpisem Martinis? Nebo vína a sýry ve vinotéce k dispozici pro ochutnávky skupin 20 osob. A co večeře ve svém vlastním domě na ostrově s 15 svými přáteli? Všechny tyto možnosti jsou stále k dispozici na různých ostrovech Malediv.

Pro soukromé Treehouse vily na ostrově Amilla Fushi, The Emperors obchod - supermarket nabízí místo, kde si hosté mohou jít nakoupit občerstvení, potraviny, drogerii za standardní - lokální ceny (ne s ostrovní přiřážkou), takže mohou skutečně mít pocit jako doma a stolovat v domě, když chtějí. Dokonce si můžete nakoupit také víno a sýry ve vinotéce a mít svoji vlastní degustační párty ve vašem ostrovním domě. V každé vile najdou hosté vlastní minibar se zásobou drinků, vlastní "vinný sklípek" a domácí kino.

Majitelé Amilla Fushi jsou ještě o krok dále a právě nyní v červnu otevřeli sesterský a nejnovější ostrovní rezort na Maledivách, Finolhu Baa Atoll Maledivy, kterému se přezdívá "Nikki Beach" Malediv. Finolhu je chráněn jako podmořský národní park (jediný národní park na Maledivách, kde se lze ubytovat). Čeká vás tu tedy nepřekonatelně bohatý podmořský život, který byste stěží hledali někde jinde. Ostrov, na kterém je resort Finolhu posazen, patří na Maledivách rovněž k raritám. Měří totiž více než 2 km (standardně je na Maledivách těžké najít ostrov, který dosahuje alespoň délky 1 km). Je tedy jako stvořený pro dlouhé procházky, a díky velmi dlouhému pobřeží zde máte naprostou jistotu, že zdejší pláže budou zcela liduprázdné. Navíc 90% plochy ostrova je pokryto bujnou tropickou zelení... Ostrov je obklopen velmi širokou uzavřenou lagunou, uvnitř které můžete bezpečně plavat bez vln a mořských proudů. Na okraji této laguny je domácí reef, na kterém můžete při šnorchlování pozorovat velmi bohatý podmořský život. V resortu Finolhu se můžete ubytovat buď ve vilách s vlastním bazénem, nebo bez bazénu. Vily bez bazénu jsou vždy na straně ostrova s lagunou. Vily s bazénem jsou vždy na straně, kde se nachází okraj reefu (je zde nádherné potápění, ale je třeba dbát na mořské proudy, a neplavat daleko)..

Takže je čas sbalit si kufry a vycestovat na Maledivy se svými "Besties" - rodinou, přáteli, kamarády..

Chceme od vas slyšet, který je váš nejoblíbenější ostrov Malediv???

28. červen, 2016